Tips voor afvallen

Tips voor afvallen. Niet iedereen heeft het perfecte lichaam waarvan zij dromen. Deze willen dan ook nog een aantal (sommige wat meer) kilo’s kwijt om hun ideale figuur te krijgen. Toch lukt het niet iedereen om hun streven te behalen. Dit kan komen doordat ze niet de juiste technieken toepassen en hierdoor weer terugvallen op slechte gewoontes. Hier onder vindt u een aantal tips die u kunt volgen om u te helpen met het afvallen. Deze tips voor afvallen zijn enkel richtlijnen die u zelf aan kunt passen op elke gewenste manier. Zo kan je ook gezond eten zonder dieet en toch afvallen.

Tips voor afvallen – weet wat u eet!
Het is belangrijk om te weten wat u eet. Zorg ervoor dat u tijd vrij maakt voor uw eten. Als u snel en gehaast eet zult u minder snel een verzadigd gevoel krijgen en is de kans groot dat u tussendoortjes gaat nuttigen. Deze tussendoortjes zijn flinke tegenslagen voor het afvallen. Altijd lekker en ook nog eens gezond! Bedenk u altijd waarom u eet. Mensen eten uit emotie en verveling. Als u dit opmerkt bij uzelf, zorg er dan voor dat u dit tegen gaat. Als u dan toch een tussendoortje wilt, pak dan gezonde snacks. Denk hierbij aan een appel, paprika en noem het maar op. Deze zullen uw trek zeker stillen.

Bijna iedereen eet zijn of haar bordje leeg. Als het bord leeg is, is men vaak verzadigd. Hiermee kunt u uw lichaam als het ware foppen. Gebruik kleinere borden en kommen. Hier past natuurlijk minder eten op en als uw bord of kom leeg is, zult u vaak een vol gevoel hebben. Gebruik de schijf van vijf voor een evenwichtige voeding.

Tips voor afvallen – let op wat u drinkt
Drankjes worden tegenwoordig allemaal voorzien van suikers die er voor zullen zorgen dat het afvallen niet gaat werken. Als u dus af wilt vallen is het belangrijk om frisdrank te laten staan. Een glas cola bevat al snel 100 calorieën. Vervang deze frisdranken door water of thee (natuurlijk zonder suiker!!!). Met een simpel rekensommetje kunnen we al zien hoeveel calorieën u minder binnen krijgt per week als u 2 glazen cola per dag drinkt. Dat zijn 14 glazen in de week, dat zijn al 1400 caloriën. Om één kilo vet komt overeen met 9000 calorieën. U kunt in 6,5 week al een kilo vet kwijt zijn door enkel de frisdrank te laten staan. Dit is natuurlijk wel de moeite waard!

Tips voor afvallen – bewegen!
Dit wordt overal aangegeven, maar bewegen is toch echt de key to succes. Door te bewegen zult u veel extra calorieën verbranden waardoor u sneller en meer af zult vallen. Maak gebruik van gewichten om te trainen. Als men met gewichten traint zullen er meer calorieën en vet verbrandt worden, dan met normale trainingen. Er zijn ook makkelijke manieren om aan meer beweging te komen. Werkt u op fietsafstand? Pak dan de fiets in plaats van de auto. Ten eerste zorgt u voor een beter milieu en bespaart u op benzine kosten en ten tweede krijgt u 5 dagen in de week meer beweging dan dat u eerst deed!

Het is logisch dat u snel af wilt vallen, maar het is geen wedstrijd. Het kan zo zijn dat er af en toe wat tegenslagen zullen komen, maar hier zult u wilskracht moeten tonen. Gaat u echt voor die strakke buik? Wilt u echt die 15 kilo afvallen? Zorg er dan voor dat u op het moment van een tegenslag er extra hard voor gaat werken. Wilskracht is de grootste tegenstander van het overtollig vet en zal deze ook verslaan! Bovenstaande tips voor afvallen zullen u zeker hierbij helpen!

Vaak zijn er online goede aanbiedingen die u helpen met afvallen. Bijvoorbeeld de aanbiedingen van Weight Watchers daarmee bespaart u al snel €30,- online.

Opgelet deze tekst is informatief – Diëten op eigen initiatief en zonder begeleiding kan gevaarlijk zijn, dus raadpleeg steeds een arts of diëtiste voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk...