Vergelijk voedingsmiddelen op de Belgische markt

Voedingsmiddelen vergelijken op de Belgische markt is mogelijk gemaakt met de online merknamendatabank van Nubel (Nutriënten België). Deze databank bevat gedetailleerde informatie over tal van voedingsmiddelen op de Belgische markt, zo’n 7.000 verschillende producten in totaal. U kunt zoeken op merknaam, basisproduct en zelfs op voedingsstof. Registreren op www.internubel.be is gratis, zowel voor particulieren, diëtisten als voor professionals in de voedingssector. Ook voor studenten is het een grote hulp om een gezond eetpatroon samen te stellen.

Meer dan 30 voedingsstoffen zijn in de databank opgenomen, bijvoorbeeld het aantal calorieën en het gehalte aan vetten, suikers en eiwitten maar ook cholesterol, natrium en calcium. Omdat Nubel met de standaardmaten en -gewichten van de Hoge Gezondheidsraad werkt, is het perfect mogelijk om de voedingswaarden van verschillende voedingsmiddelen met elkaar te vergelijken.

De merknamendatabank is in het bijzonder handig voor mensen die een bepaald dieet moeten volgen, zoals diabetespatiënten. De zoekfunctie laat toe om producten te filteren met een minimum- of maximumgehalte aan bepaalde voedingsstoffen, zodat de consument precies weet welke voedingsmiddelen in zijn voedingspatroon passen.

Deze allesomvattende en gebruiksvriendelijke databank met basis- en merkproducten is dus een heel bruikbaar instrument voor particulieren die gezond willen eten en leven, en voor professionele voedingswerkers zoals diëtisten. Om toegang te krijgen volstaat het om te registeren op www.internubel.be. Voor meer informatie kunt u de instructievideo ‘Nubel merknamendatabank’ bekijken op Youtube.

Nubel werd in 1990 opgericht en heeft als doel om juiste wetenschappelijke informatie over voeding aan de consument aan te bieden zodat hij of zij bewuste keuzes rond voeding kan maken. De vzw bestaat uit partners uit de publieke sector (FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid) en de private sector (Federatie van de Voedingsindustrie (FEVIA) en Boerenbond).

De Wetenschappelijke Raad van Nubel is samengesteld uit voedingsdeskundigen van alle Belgische universiteiten en onderzoekscentra. Deze Raad staat in voor het beoordelen en valideren van analysecijfers en het evalueren van de behoeften van de gebruikers.

Opgelet deze tekst is informatief – Diëten op eigen initiatief en zonder begeleiding kan gevaarlijk zijn, dus raadpleeg steeds een arts of diëtiste voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk...